Vi fortsetter å bygge kulturgata

Slik så det ut under Kulturlørdag 29. oktober 2022, da barna var i full gang med å tegne “tullinløkker” i Universitetsgata. Dette livet ønsker vi tilbake nå i sommer.

 

Vi fortsetter å bygge kulturgata

Dato: 2. mai 2023

Torsdag 11. mai inviterer vi til frokostmøte, på Spaces Tullinløkka, for å fortelle om planene for å fortsette det vi begynte på i fjor.

Oslo kommune har også i år gitt økonomisk tilskudd til Tullinsamarbeidet, for at vi kan jobbe med utviklingen av Universitetsgata som kulturgate. AART Architects har også vært sterkt involvert i arbeidet, som også er viktig opp mot det fremtidige prosjektet for senkingen av Hammersborg-tunnelen (Ring 1).

Erfaringene fra Kulturlørdag i fjor kan du lese mer om her. Flere av de som deltok i fjor har nå engasjert seg ytterligere i det samarbeidet vi nå er i ferd med å bygge opp. Det ønsker vi å invitere flere til å være med på. Derfor inviterer vi nå alle medlemmer (og de som kunne tenke seg bli med) til et frokostmøte på Spaces Tullinløkka, torsdag 11. mai kl 0830-1000. Meld deg på her.

Vi ser på muligheten for å bruke gata til lek og spill. Her er noe av inspirasjonen.

Vi ser også på mulighetene for å sette ut såkalte “parklets”.

Eller kan vi se på å markere felt i asfalten i gata, som de har gjort i Portobello Road?

AART Architects har begynt på et arbeid, for å se hvordan vi kan strukturere hele Universitetsgata, fra Karl Johans gate opp til St. Olavs plass.

Vi ser nå på mulighetene for å gjøre hele Universitetsgata tilgjengelig for flere, og inviterer nå alle som driver i gata og alle med engasjement for Tullin om å bli med på aktiviseringen. Oslo kommune Kulturetaten har gitt tilskudd til innsatsen, og det er allerede etablert god dialog med andre etater og aktører.

Vi har allerede tenkt at lørdag 9. september kan bli en ny “Kulturlørdag”, men vi håper samtidig på at vi kan begynne tidligere. Kanskje vi også kan få til å ha en fast “Kulturlørdag” i måneden?

Velkommen til frokostmøtet, og igjen: Husk å meld deg på, så vi har oversikt over hvor mange som kommer.

 
Forrige
Forrige

Musikkfest inn i natta

Neste
Neste

Folkemøte om kaoset på Tullin