Samarbeid gir effekt

Lørdag 29. oktober inviterte vi til Kulturlørdag i Universitetsgata. Blant de mange aktivitetene var at vi inviterte barn til å tegne og fargelegge gata. Det myldret.

 

Samarbeid gir effekt

Dato: 24. november 2022

Denne høsten har vi vært vertskap for Oslo Urban Week, og vi har også tatt ansvaret for å teste ut aktiviseringen av Oslos bokgate. Tall viser at det fungerer.

Det er litt over tre uker siden vi gjennomførte Kulturlørdag i Universitetsgata, en test på hva denne gata kunne bli og hva vi kan få til om vi jobber sammen. Ideen kom i sommer, støtten fra Oslo kommune ble bekreftet i slutten av august, aktørene i gata møttes i slutten av september, fredag 14. oktober kom skiltvedtaket, og to uker senere skinte sola og varmet alle som besøkte Kulturlørdag på og rundt Universitetsgata. Mer om denne dagen kan du lese om og se bilder fra her.

For to uker siden inviterte vi alle aktørene i området til en evaluering, der det var en samlet entusiasme for at vi nå burde starte planleggingen av våren. Kulturlørdag fungerte veldig bra for de som satset på dagen. Norli hadde fullt hus på alle bokbadene, og god omsetning i butikken. Det samme kunne Norlis Antikvariat melde fra om, som også satte ut bord og aktiviteter ute. Fretex solgte godt på sitt “Musikk-Arkivet”, og det var også god stemning på både Trekanten og Becco. Specsavers hadde mye mennesker innom på sin preåpning av butikken, og det var veldig godt besøk også i Aulaen. Det Norske Teatret hadde tilnærmet utsolgte forestillinger (men vi skal ikke ta noe ære for dette, da de fantastiske anmeldelsene av Snøsøstra nok betød en del mer…).

Men, vi gjorde også målinger av besøket denne dagen, gjennom selskapet Plaace. Besøket var 11% høyere enn de to foregående lørdagene, og 7% høyere enn lørdagen før. Vi kunne også se besøket fordelt på de ulike timene denne lørdagen, og de viser et kraftig fall i besøk ca 1430. Dette var samtidig som de svenske, danske og norske nynazistene marsjerte gjennom området og gjorde det om til noen svært dramatiske timer. Med andre ord hadde vi hatt mye høyere besøkstall om vi hadde fått gjennomført denne ettermiddagen slik vi ønsket. Butikkene hadde også fått bedre omsetning, da det normalt er ved 15-tiden på lørdager da det er mest omsetning i butikkene.

Samtidig er det slik at alle var godt fornøyd med Kulturlørdag og testen. Det vi nå håper på er at alle aktørene i området forplikter seg til videre samarbeid, og har oppfordret også de som foreløpig ikke har meldt seg inn i Tullinsamarbeidet til å gjøre det i løpet av november.

Vi har mottatt gode veiledere fra Bymiljøetaten, om fremtidig bruk, skilting og aktivisering av Universitetsgata. Det var også et sterkt engasjement fra flere av deltakerne på evalueringsmøtet i november, for å starte planleggingen frem mot flere typer aktiviteter fra mai og fremover. Vi håper alle blir med videre, slik at vi kan bygge på dette initiativet og få til mer.

Sammen kan vi virkelig løfte Bokgata!


Kulturlørdag ble gjennomført med støtte fra Oslo kommune Kulturetaten, og i tett samarbeid med Oslo kommune Bymiljøetaten, Bilfritt Byliv.

 
Forrige
Forrige

Velkommen til nye medlemmer!

Neste
Neste

Barna fargela sin egen bokgate