Vi har løsning for Universitetsgata

8. november viste vi Statens vegvesen og deres entreprenør Veidekke en video, et forslag til hvordan overgangen for Universitetsgata kan løses med bommer og porter. Den ble avvist, men vi har videreutviklet løsningen. Illustrasjon: Mad arkitekter.

 

Vi har løsning for Universitetsgata

Dato: 14. november 2023

Selv om Statens vegvesen og entreprenøren deres Veidekke hittil har avvist våre foreslag fortsetter vi å fokusere på løsninger.

“Det går ikke på grunn av HMS” sa Veidekke og veivesenet i møtet sist uke. “Det er null-aksept for skader og at folk kan komme inn på riggområdet vårt”, fortsatte de. Vi forsøkte å si at det er noe vi respekterer og selvsagt helt enige i, men etterlyste samtidig dokumentasjon, analyser, og løsningsforslag som ivaretar hensynet til bylivet, nabolaget, til syklister og andre.

Vi har videreutviklet ideen og har en ny løsning. Den ivaretar kravene til HMS. Se her:

Løsningen handler ikke om at noen skal slippes inn på riggområdet. Det handler om to atskilte riggområder, der Universitetsgata fungerer som et transittområde - enten for syklende og gående eller for inn- og uttransportering til tunnelen. I vårt forslag sikres riggområdene av porter, både skyveporter og svingporter.

Vi har undersøkt med HMS-ressurser, og fått bekreftet at dette er en god løsning. Det er fullt mulig å løse riggområder på denne måten, og dette er gjort andre steder. Vi oppfordrer samtidig til å ha trafikkvakter på plass, for å følge opp at alt fungerer optimalt for både prosjektet og for byen. Dette kan løses.

Det handler bare om litt vilje.

 
Forrige
Forrige

Velkommen til vår nye nabolagsrestaurant

Neste
Neste

“Det blir bru!” sier veivesenet