Slik kan det se ut neste sommer

Når Pilestredet stenges og planlegges som riggområde har vi foreslått både å henge opp lyslenker, aktivisere bygulvet og tenke nytt om byggegjerdene. Veivesenet fortalte at de var positive til dette, da vi presenterte dette for dem 8. november. Illustrasjon: Mad arkitekter.

 

Slik kan det se ut neste sommer

Dato: 21. november 2023

Fra våren/sommeren 2024 og de tre årene Ring 1 er stengt håper vi på levende bygater, på tross av riggområdet og konsekvensene av veiprosjektet.

Byliv skapes på gateplanet. Vi kan gjerne sitere boktittelen på den danske arkitekten Jan Gehl i denne sammenheng; “Livet mellom husene”. Tullin er i en blomstringstid, der nye steder har blomstret og vokst frem, både på nord- og sørsiden av Pilestredet.

Det er i skrivende stund uavklart om det blir en gangbru over riggområdet, eller om det blir en løsning med to atskilte riggområder der overgangen over Universitetsgata kan opprettholdes på bakkeplan.

Etter vårt første møte med veivesenet og deres entreprenør, Veidekke, 25. oktober 2023 engasjerte vi Mad arkitekter i å utvikle ideer og skisser for hvordan vi kunne gjøre “bygatene” på hver side av riggområdet til noe som kanskje kunne bli attraksjoner. Veivesenet har vært tydelig på at prosjektet vil få negative konsekvenser. Derfor må vi planlegge for det motsatte, og 8. november presenterte vi følgende ideer og retninger for Statens vegvesen.

Blomsterveggen. Illustrasjon: Mad arkitekter

Kunstveggen: Illustrasjon: Mad arkitekter

Planteveggen: Illustrasjon: Mad arkitekter

Speilveggen. Illustrasjon: Mad arkitekter

Vi fikk positive tilbakemeldinger fra veivesenet for disse ideene. Det vi må få avklart er hvor mye det er mulig å få finansiering til, slik at noen av disse løsningene kan realiseres.

Siste: I et møte med representanter for restaurantene og butikkene i Universitetsgata og Pilestredet onsdag 22. november ble våre forslag gitt unison støtte. Også representanter fra Oslo kommune var til stede på møtet. Alle oppfordret til å fortsette arbeidet, både med økt kulturaktivisering av Universitetsgata og med å få veivesenet overbevist om at vårt forslag til overgang i plan er det beste for HMS og for byen.

Fra møtet på Trekanten, der vi inviterte til et uformelt lunsjmøte med butikkene og restaurantene i gata.

Vi følger opp.

 
Forrige
Forrige

Trekanten blir et nytt treffsted på onsdager

Neste
Neste

Velkommen til vår nye nabolagsrestaurant