Kulturgata oppgraderes

Bymøbler fra Fridtjof Nansens plass og parklets fra Tordenskiolds gate flyttes til Universitetsgata. Det blir også malt opp felt for boder og andre aktiviteter.

 

Kulturgata oppgraderes

Dato: 25. august 2023

Mandag 4. september starter arbeid med gatemaling og utplassering av bymøbler i Universitetsgata, utenfor Nasjonalgalleriet. Også utenfor Rebel blir det oppgraderinger.

Gjennom satsingen på Kulturlørdag både i fjor og i år har vi også etablert et veldig godt samarbeid med Oslo kommune. Universitetsgata er regulert som torggate, og om noen år skal hele gata opprustes permanent. Innen den tid har vi kommet til enighet om at det er smart å teste ut hvordan vi kan gi mer liv til gata. De neste to månedene vil det derfor være utplassert litt ulike bymøbler, i en test der vi ønsker å se effektene og også se hvordan denne “kulturgata” kan utvikles for fremtiden.

AART Architects har ledet arbeidet og tegnet prinsippene Oslo kommune nå vil jobbe etter.

Vi ønsker også å finne gode måter å dokumentere og måle arbeidet på. Det er viktig for oss at alle aktørene i gata gjør sine observasjoner. Både Kaffebrenneriet, Norlis Antikvariat, Gyldendal, Fara Cycling og Gras er aktører som vi vil følge opp tett i dette arbeidet, i tillegg til gårdeierne og kommunen.

Lenger opp i Universitetsgata vil Entra også starte med permanent oppgradering av uteområdene foran Rebel. Dette er et arbeid som vil pågå frem til november. Så snart vi får tegninger fra dette prosjektet vil vi også dele dette.

Vårt mål er at hele Universitetsgata, fra St. Olavs plass ned til Karl Johan, skal bli en levende og aktiv kulturgate.

Vi retter en stor takk til både Bymiljøetaten og Levende Gater (Plan- og Bygningsetaten) for strålende samarbeid i dette prosjektet. En spesiell takk må rettes til vårt medlem AART Architects, som har ledet planleggingen. Andre medlemmer, som We Oslo, Knowit og Flott Gjort er også aktive bidragsytere, på ulike områder. Tusen takk til dere også. Det er gjennom godt samarbeid vi kan skape gode løsninger.

 
Forrige
Forrige

Vi er nominert til Årets Samarbeid

Neste
Neste

Det blir Kulturlørdag 9. september