Vi ønsker bidrag til å realisere drømmen om Studenthuset

Frida Rasmussen, nestleder i Velferdstinget og representant for studentene i Oslo viser her frem Studenthuset for en av gruppene. I akkurat dette rommet drømmer de om å etablere en pub.

 

Vi ønsker bidrag til å realisere drømmen om Studenthuset

Dato: 10. januar 2023

I dag var medlemmene av Tullinsamarbeidet på frokostmøte og omvisning i St. Olavs gate 23, i bygget der det planlegges for Oslos nye Studenthus.

For halvannet år siden ble bygget kjøpt av SIO, på vegne av studentene, og neste skritt på veien til en stor og langsiktig drøm om et eget samlingssted for studentene igangsatt. Drømmen om Studenthuset startet tilbake i 2017. Det er fortsatt et lite stykke frem til å få planene realisert. Dagens frokostmøte handlet om hvordan næringslivet og alle på Tullin kan bidra til å realisere denne drømmen.

Lederen for Velferdstinget, Marius Torsvoll, innledet Frokostmøtet med å presentere studentenes visjoner for Studenthuset. Her kan du se skisser og plantegninger.

Hele huset er på rundt regnet 5.000 kvm. Fordelt på fem etasjer ønsker studentene her å gi rom for alle foreningene og livet som organiserer de nesten 80.000 studentene i Oslo. Gjennom Studenthuset kan de skape det samlingsstedet og møteplassen de ønsker seg, som går på tvers av alle høyskolene og universitetene i Oslo.

Andreas Eskelund, adm.dir. i SIO, presenterte prosjektet i detaljer, knyttet til både fremdrift og om arbeidet med å skaffe tilstrekkelig finansiering for å realisere Studenthuset.

Noe av frokostmøtet og omvisningen handlet om både å vise hva Studenthuset skal inneholde, og hva det ikke skal inneholde. Det handlet også om å engasjere medlemmene, i å kunne gi Oslostudentene et tilbud allerede nå. “Vårt engasjement i dette handler om å kunne realisere drømmen om Studenthuset før Studenthuset åpner”, sa Øystein Aurlien, daglig leder for Tullinsamarbeidet. “Vi kan skape karrieredager allerede nå. Vi skal i gang med Tullinstipendet, for å koble næringsliv og studenter. Vi kan lage festivaler, og vi kan få til mye mer. Dette inviterer vi alle medlemmene våre til å engasjere seg i.”

Her er en av gruppene på omvisning i ett av rommene i tredje etasje.

Allerede gjennom dette møtet ble det knyttet kontakter som er verdifulle, og både Tullinsamarbeidet, SiO og Velferdstinget tar i mot henvendelser om videre samarbeid og muligheter til å bidra.

Her kan du lese mer om Studenthusets visjon og planer.

For ytterligere spørsmål om dette må du gjerne ta direkte kontakt med Øystein Aurlien, på vegne av Tullinsamarbeidet. Da kan du også få tilsendt kopi av presentasjonene fra dagens møte, der Studenthuset presenteres i mer detalj. Du må gjerne også ta kontakt med Marius Torsvoll i Velferdstinget, eller Andreas Eskelund i SiO.

“Om flere ønsker å lage arrangementer her er vi selvsagt veldig åpne for det,” avsluttet Marius Torsvoll. “Aktiviteter skaper engasjement!”

Marius Torsvoll, Andreas Eskelund og Øystein Aurlien oppfordret avslutningsvis alle å engasjere seg, spre ordet, og bidra til å sikre engasjement for at planene om Studenthuset kan realiseres.

Studenthuset ble også omtalt i Vårt Oslo rett etter frokostmøtet.

Neste frokostmøte blir tirsdag 28. februar. Da står den planlagte stengingen av Ring 1 på agendaen, og Statens Vegvesen kommer på besøk.

 
Forrige
Forrige

Hva skjer når Ring 1 stenges neste år?

Neste
Neste

Velkommen til nye medlemmer!