Oslonatta blir fin også neste år

Daglig leder i Tullinsamarbeidet, Øystein Aurlien, har skrevet noen linjer i overgangen til juletiden og det nye året.

 

Oslonatta blir fin også neste år

Dato: 20. desember 2023

Selv om det er mørke skyer i form av både ufred i verden, økonomisk uro og et truende veiprosjekt skal vi skape energi, liv og nye løsninger også i 2024.

Snart legger vi i Tullinsamarbeidet bak oss vårt første hele driftsår. Det har vært et røft år for mange innen serveringsbransjen, men dette har løst seg for aktørene hos oss. Trekanten fortsetter. Becco fortsetter. Justisen har åpnet. The Conduit har åpnet. Og det er kanskje flere jeg kunne ha nevnt? Det vi uansett vet er at Tullin blomstrer. Gjennom alt som skjer i området, med alle de gode møteplassene og stedene, er Tullin blitt ett av de mest spennende områdene i hele Oslo.

Alt dette henger sammen med de menneskene som er på Tullin, som ser viktigheten av å jobbe i et fellesskap og ikke av å se på alle andre som konkurrenter. Som leder av Tullinsamarbeidet er jeg ekstremt takknemlig for alle de som ser dette, og som vil jobbe sammen. Vi har mange arkitektkontorer, blant annet, der mennesker bidrar sterkt og i ulik grad. Både Mad arkitekter og AART er veldig engasjerte. Det er også WSP i samme hus. Og vårt nye medlem Geelmuyden Kiese har engasjert seg voldsomt for å løfte området, gjennom blant annet initiativet “Onsdager på Trekanten”. Der er også Rebel sterkt delaktig, og vi har også flere andre engasjerte kontorhoteller med - både i form av Spaces og Epicenter. Langs hele Universitetsgata har vi i år også fått til et ytterligere styrket samarbeid, gjennom Kulturlørdag og de aktivitetene vi har gjennomført der. Dette skal vi forsterke i 2024.

(Og tilgi meg om jeg ikke nevnte enda flere av medlemmene våre, som har engasjert seg i året som har gått.)

Men, styret må nevnes. Uten et aktivt og engasjert styre ville vi ikke vært der vi er i dag. En spesiell takk må gis til styreleder Christian Winsnes Rustand (Entra). Videre takk til Åshild Wangensteen Bjørvik (Mad), Andreas Berggren Eskelund (SIO), Kristine Lillevik (We Oslo), Ingrid Emma Jacobsen (Spaces) og Arne Svingen (beboer). Runar Eggesvik trakk seg fra styret i høst.

Til våren stenges Ring 1 i tre år. Vi vet ennå ikke hva som konkret planlegges, da vi ikke har hørt noe mer fra veivesenet på snart to måneder. Vi har i høst investert mye tid og ressurser i å utvikle bedre løsninger, som bedre tar hensyn til bylivet, nabolaget og hensyn til folk i området. Vi forsøker å kommunisere at det tar lang tid og store ressurser å bygge opp noe slikt som vi har gjort på Tullin, men at det er veldig enkelt å rive dette ned. Det er dette vi opplever Statens vegvesen vil gjøre. Våre løsningsforslag vil bidra til å unngå dette, uten at det behøver koste mye. Dessverre ser vi foreløpig ingen vilje til å lytte, der standardsvaret deres er “vi gambler ikke med folks sikkerhet” og videre at de må komme tilbake når de har mer klart.

Vi gir oss ikke.

Det har vi sagt flere ganger til veivesenet og deres entreprenør, og det står vi ved.

Det å spå om fremtiden er nesten umulig. Alt kan skje. Det vi derimot vet er at vi alle har en mulighet, i alt vi gjør til å forsøke å påvirke fremtiden til det bedre. Vi kan alle gjøre litt. Og kanskje bedre for andre? Det som gjør det enda mer effektivt er om vi kan gjøre enda mer sammen. Derfor håper jeg på at enda flere neste år vil bli med og engasjere seg i det vi Tullinsamarbeidet jobber med. Jeg er overbevist om at vi kan gjøre enda mer.

Så er det også slik at den rausheten jeg har opplevd ved så mange på Tullin er noe vi kan bidra enda mer til. Det er også derfor vi har tatt initiativet til juletrefesten 23. januar, der vi ønsker å spandere en skikkelig fest og kick-off for det nye året på selgerne i Erlik Oslo, baristaene i Erlik Kaffe, de som er med på I Jobb, og de som også er med Petter Uteligger. De er folk, som trenger et lyspunkt. Mitt største ønske akkurat nå inn i det nye året er derfor at både næringslivet, de som jobber og de som bor på Tullin vil fortsette å bidra. Bli med på Spleisen her.

Vi skal skape energi, liv og nye løsninger også neste år. Tullin er tross alt Oslos nye sentrum for skapekraft!

Så vil jeg avslutte med noen linjer fra Ingebjørg Bratlands sang “Oslonatta”:

Regnbogar og stjerneskøt
Alt det som lyser opp
Det måla du på veggen min
Det lyser her i måneskinn
Regndropar og tidevann
Alt det som vaskar sand
Det skylte med seg alle spor
Så ingen veit kva veg du tok
Oslonatta sveipar ute rute

Oslonatta er fantastisk. Den skal lyse opp også i 2024.

Jeg ønsker alle en riktig god jul og et godt nytt år!

Øystein

 
Forrige
Forrige

Vi møtes på Trekanten på onsdagene fremover?

Neste
Neste

Bli med på å lage tidenes juletrefest