Kulturgata fungerer

Foran Universitetsgata 14 var det deilig markedsstemning nå på lørdag. Foto: Maria Øyasæter

 

Kulturgata fungerer

Dato: 16. oktober 2023

I høst har vi hatt både Kulturlørdag og markedsdag i Universitetsgata. Begge aktiviteter har gitt oss stor tro på at vi kan videreutvikle samarbeidet med Oslo kommune og fortsette aktiviseringen også i 2024.

Lørdag 9. september arrangerte vi Kulturlørdag, som en storsatsing med dans, teater, utstillinger, kunst og marked i skjønn forening. Det var en fantastisk dag, og det myldret i gata og inne hos de ulike aktørene. Dette fikk vi dokumentert godt gjennom denne fotoserien.

Vi har i ettertid brukt litt tid også på å høre hva de ulike aktørene i gata opplevde, og det var svært gode tilbakemeldinger. Tronsmo var ikke en direkte del av Kulturlørdag, men kunne melde om svært god omsetning denne lørdagen. En av de som engasjerte seg mye under Kulturlørdag var Fretex Arkivet. Og de kunne melde om strålende tall. De hadde 148% høyere omsetning enn lørdagen før, og 138% høyere omsetning enn samme lørdag året før!

Birgitte Glette, butikksjefen på Fretex Arkivet, kunne melde om gode erfaringer med Kulturlørdag. Her med sin nestleder, Eirik Mogseth


”Vi kunne tenke oss Kulturlørdag gjennomført to ganger i året, både vår og høst” sier Birgitte Glette, butikksjefen for Fretex Arkivet.

Da vi også ønsket å teste potensialet med Universitetsgata som en markedsgate inviterte vi personer i nabolaget til å komme og selge egne varer nå lørdag 14. oktober. Nok en gang var vi heldige med været, men vi var spent på om dette var vellykket for de som stilte opp.

Hyggelig markedsstemning i Universitetsgata lørdag 14. oktober. Foto: Maria Øyasæter

“Jeg synes det var en kjempesuksess! Det var mange som kommenterte hvor bra initiativ dette var og hvor hyggelig det er med liv i gatene” sier Maria Øyasæter. Hun var en av de som solgte klær denne dagen.

Både fra Kulturlørdag og markedslørdagen har vi fått mange tilbakemeldinger på hva vi kan gjøre bedre. Disse vil vi nå ta med oss videre, og håper å få til enda mer i Universitetsgata neste år.

Om kort tid blir bymøblene som er utplassert nå i år fjernet, og sammen med Oslo kommune vil vi sette oss ned og evaluere det vi har gjort i høst. Vi håper vi kan komme i gang med flere aktiviteter til våren.

Kulturgata kan gjerne kalles både gjenbruksgata og bokgata. Vi har uansett vist at Universitetsgata har et stort potensiale for økt byliv og levende forbindelse mellom bydel St. Hanshaugen og Oslo sentrum.

 
Forrige
Forrige

Hva er verdien av kunst?

Neste
Neste

Har vegvesenet en plan for Ring 1?