Hva er verdien av kunst?

I 60 dager nå i høst har Det Norske Teatret et prosjekt der de retter fokuset på kunstens verdi, på Scene 3

 

Hva er verdien av kunst?

Dato: 21. oktober 2023

Det Norske Teatret er en fantastisk kulturinstitusjon, som vi er stolte av å ha som medlem. En stadig søken etter nyskapende prosjekter foregår atter en gang nå, på Scene 3.

I 2011 ble Prøvesalen omdøpt til Scene 3, med en ambisjon om å teste ut det lille og intime formatet ytterligere. Dette har vært en suksess, og nå i høst har Det Norske Teatret valgt å utfordre seg selv ytterligere gjennom konseptet “Alt er gratis”. Som teateret selv skriver om dette:

I haust blir det elleville dagar på Scene 3! Alt skal vekk, og ingenting kostar pengar! For den nette sum av kr 0 kan du oppleve alt på Scene 3 til 100 % rabatt!

Teatersjef Erik Ulfsby har skrevet om dette i en kronikk fra april i år. Han sier blant annet:

I ei tid der mange ikkje ser på teaterbesøk som ei reell moglegheit – det er berre nok ei eksklusiv vare for den kjøpesterke klassen – eller dei rett og slett ikkje er i stand til å prioritere det, er det viktigare enn nokosinne å halde oppe teaterets kraft. Og fordi mange også opplever det som dyrt, er det viktig for oss å ha eit tilbod som ikkje kostar noko for nokon av oss.

Slik dyrtiden oppleves for oss alle nå i høst kunne ikke dette vært sagt noe mer treffende. Vi vil med dette kun oppfordre alle Tullinere (og alle andre som måtte forville seg inn for å lese dette) å sjekke ut forestillingene.

Det inviteres også til noe som kalles “Refleksjonsrom”, en serie med samtaler knyttet til tematikken. Første samtale har allerede vært gjennomført, mens neste (av totalt tre til) er 24. november. Tematikk rundt fattigdom og pengenes betydning blir tatt opp.

Takk for nok et strålende initiativ og prosjekt, Det Norske Teatret.

 
Forrige
Forrige

The Conduit åpner i Oslo

Neste
Neste

Kulturgata fungerer