Vi er alle tullinere

Tullin vokser. Det har området gjort helt siden hoffintendent Claus Tullin i 1807 kjøpte gården som i dag utgjør Tullinløkka, og Kristianias murby bredte seg over området i den store vekstperioden i siste halvdel av 1800-tallet. I dag skrives neste kapittel gjennom revitaliseringsprosjektet som skal befeste Tullins posisjon som et av de aller viktigste treffpunktene i Oslo.

Få områder ligger så sentralt i byen som Tullin. Vi tør påstå at området ligger midt i Oslo. På samme måte som det ligger midt i kunnskapsdelingen, midt i teknologiutviklingen og midt i det som blir byens mest attraktive område å jobbe, studere og drive forretningsvirksomhet i. Områdets enorme potensiale skal endelig utnyttes til fulle, og nå serveres Tullin til befolkningen som den saftige indrefileten, eller nøttesteika om du vil, det er. 

De siste årene har Tullin gjennomgått en omfattende utbygging. Jusstudentene har fått et flunkende nytt praktbygg å boltre seg i med Domus Juridica, Erling Viksjøs modernistverk på St. Olavs plass 5 er under rehabilitering, og i 2021 vil kremen av landets IT-hoder få 27.000 m2 i teknohimmelen for å dele kunnskap og utvikle morgendagens løsninger i Rebel.

Midt i denne store revitaliseringsprosessen vil nye attraktive byrom som Tullinpassasjen  med det nordlys-inspirerte Tullinlyset åpenbare seg, rett ved siden av etablerte Oslo-klassikere som Fuglen, Tekehtopa og Izakaya. Tullin vokser, og menneskene skal bruke Tullin, dele på Tullin og leve på Tullin. I tusentall. I mangfoldighet. Fra hardbarka forretningsfolk, via løkka-trøtte hipstere til samfunnsengasjerte blitzere. Vi er alle tullinere!

I 2021 står det meste av området klart, men det kan oppleves allerede nå. Oppdag Oslos historie, oppdag Oslos fremtid, oppdag det ypperste Oslo har å by på innen kultur og uteliv. Oppdag Tullin. 

Skrevet av: Dan Kopf Pedersen 09.11.2020

Flere artikler

Viksjø-perlen på St. Olavs plass

En av de aller mest markante bygningene på Tullin er St. Olavs plass 5. Den ikoniske modernistbygningen i naturbetong, med sin triangulære form og rasterfasader, st...