Telenors gamle hovedkvarter er pusset opp. Nå fylles bygården opp med IT-rebeller.

I dette kontorbygget må du ha den rette holdningen for å få leie, og ingen selskaper får okkupere mer enn én etasje. Til gjengjeld får du et mikrobryggeri og bar i kjelleren.

– Holdningen til bedriftene som skal leie plass hos oss er veldig viktig. Du forplikter deg til å dele kunnskap med de andre om du vil være en del av Rebel, sier partner i Rebel, Bjørn Tumyr.

Universitetsgata 2 sto ferdig i 1962 som hovedkontor for Telenors forløper – Telegrafverket. Moderne i sin tid. Arkitekt Nils Holter, som også har tegnet Kringkastingsbygningen på Marienlyst, tegnet den lett futuristiske betongkolossen. Nå er det meste av innmat revet ut, og de 27.000 kvadratmeterne, fordelt på 17 etasjer, skal fylles med kloke hoder og rebeller fra IT-bransjen.

– For oss er en rebell en som tenker nytt for å gjøre ting bedre. En som slåss for det de tror på. Det er de flinke folka som skal bruke bygget som er rebellene, sier Tumyr.

Målet er å skape et bygg hvor ulike IT-selskaper kan finne sammen og samarbeide, dele kunnskap og utvikle morgendagens løsninger. Rebel skal åpne i september om alt går etter planen, og allerede er rundt 70 prosent av lokalene leid ut. Et av selskapene som skal inn i de nye lokalene er Teknologihuset, som er en slags forløper til Rebel.
 

Teknologidistrikt

Rebel håper å skape denne typen arenaer, og gjøre dem bedre. En viktig samarbeidspartner for å få det til er Cisco. Det verdensomspennende teknologiselskapet jobber blant annet mye med videokonferanseløsninger.

– Alle er blitt eksperter på å kjøre videomøter hjemmefra, men vi skal tilbake på kontorene. Det er ikke gitt at det blir like bra da. 98 prosent av alle møter vil ha en digital deltaker, og det er viktig at de får en like bra tilstedeværelse som de andre på møtet. Det vil vi være med å utvikle, sier forretningsarkitekt i Cisco, Bjørn Andreas Wentzel.

ÅPNET: Bygget er totalt forandret på innsiden, og det er gjort plass til åpne plasserog konferansefasiliteter. Illustrasjon: 3D Estate

Han forteller at Cisco som selskap finner seg godt til rette i et miljø hvor deling og samarbeid er sentralt. Han trekker fram internett som et godt eksempel på hvordan store aktører jobber sammen og blir enige om hvordan ting skal fungere. Uten åpenhet ville det neppe fungert. 

– Om det er smarte bygg, smarte byer eller smarte samfunn som er målet er de avhengig av den samme holdningen, mener Wentzel.

Han mener hele Tullinløkka, som omfatter flere bygg enn Universitetsgata 2, kan bli et viktig distrikt for teknologiutvikling.

– Vi ser hele Tullinløkka i sammenheng, og området kan seile opp som et sentralt teknologidistrikt for byen og Norge. Et samspill mellom private aktører, det offentlige og akademia. Ambisjonene er der hos de involverte, sier Wentzel.


Artikkelen er et utdrag fra Avisa Oslo. Les hele artikkelen her.

Skrevet av: 19.03.2021

Flere artikler

Tullin lyser opp

På hjørnet av Universitetsgata og Pilestredet bygger Entra et nytt kontorbygg i Tullinkvartalet. Utsmykket med nyutviklede lysinstallasjoner både ute og inne står Uni...