Kontorbygg som inviterer inn til Oslo sentrums nye destinasjon

Det nye næringsbygget på hjørnet mellom Universitetsgata og Pilestredet inviterer kontoransatte og Oslo-boere inn til sentrums nye myldreplass i Tullinkvartalet.

Når Universitetsgata 7-9 står klart i 2021 blir det et bygg som skiller seg ut, samtidig som det smelter sammen med ny og gammel arkitektur i området. 

– Moderne kontorbygg er ofte firkantede kolosser, men våre arkitekter har funnet en løsning hvor vi i et pent uttrykk skal romme 22000 kvadratmeter moderne, fleksible kontorlokaler for virksomheter i alle størrelser, og hvor også publikum inviteres inn, forteller utleiesjef hos byggeier Entra, Christian Winsnes Rustand.

– Universitetsgata 7-9 mener jeg får en arkitektur som vi stå seg over mange tiår, og som ettertiden vil ønske å bevare. Slike næringsbygg har vi få av i Oslo, sier Rustand

 

Universitetsgata 7-9 har en tidløs arkitektur som vil stå seg over tiår, og rommer 22000 kvadratmeter fleksible kontorer for virksomheter av alle størrelser

Næringsbygg som åpner opp og inviterer alle inn i Tullinkvartalet

I dette bygget fins ingen skarpe hjørner eller stengsler. Det er tegnet med tanke på å åpne opp et til nå lukket kvartal og skape et høykvalitets kontorbygg hvor alle kan trives, ingen ekskluderes og hvor det blir et samspill mellom nærmiljø og bedrifter. Her finner du ingen kantiner, men en restaurant på gateplan hvor ansatte får rabatterte priser, samtidig som atmosfære og kvalitet vil friste forbipasserende til å komme inn.

– Der det er mulig skal vi invitere publikum til å delta i byggets dagligliv, slik at vi sikrer liv og røre hele døgnet. Denne restauranten stenger ikke etter lunsj, som kantinen gjør, men vil være et tilbud til alle fra morgen til kveld, forklarer Rustand.

– Fra restauranten planlegger vi dessuten en forbindelse til byggets takterrasse, slik at både kontorbrukere og befolkningen kan ta turen opp til en grønn oase med serveringstilbud og aktiviteter, også etter kontortid.  

Entra eier til sammen 100.000 kvadratmeter i Tullinkvartalet. De neste 2,5 årene vil nesten 80 prosent av disse totalrehabiliteres eller bygges nytt. Universitetsgata 7-9 vil være en av portene som åpner opp kvartalet fra gata, og inviterer publikum inn i en rikholdig bakgård, med butikker, restauranter og kulturelle tilbud.

– Dette næringsbygget er sentralt for utviklingen av det som har vært et glemt område av Oslo sentrum, mener Rustand.

– I tillegg til Universitetsgata 7-9, rommer Tullinkvartalet Universitetet i Oslo i det nye Domus Juridika, et kulturhus og flere kontorbygninger, samt et indre bygulv med butikker, restauranter, barer og kaféer. Vi skal skape passasjer inn til dette bygulvet fra alle sider av kvartalet, og gjøre det til en revitalisert del av Oslo sentrum hvor beboere endelig får et levende byliv. Det skal bli en destinasjon som skiller seg fra alt annet i Oslo og som blir noe helt nytt, avslutter han.

 

Les mer om tilbudet og mulighetene i Universitetsgata 7-9 her

I Universitetsgata 7-9 fins ingen kantiner. Byggets restaurant ligger på gateplan, og er åpen fra morgen til kveld for kontoransatte og publikum.

Skrevet av: Entra 29.03.2019

Flere artikler

Viksjø-perlen på St. Olavs plass

En av de aller mest markante bygningene på Tullin er St. Olavs plass 5. Den ikoniske modernistbygningen i naturbetong, med sin triangulære form og rasterfasader, st...