Blir like viktig som Løkka og Aker Brygge

For folk som har spist Oslo rundt og ønsker seg noe flunkende nytt på menyen, vil Tullin, med indrefileten Tullinkvartalet, dekke alle behov.

Hvis du beveger deg i strøket mellom universitetsbygningene på Karl Johan, tidligere Tullinløkka, Kristian Augusts gate og Universitetsgata, har du lagt merke til den omfattende utbyggingen som skjer. I Tullinkvartalet vil blant annet jusstudentene ved UiO, Advokatforeningen samt de to anerkjente advokatfirmaene Hjort og Bull & Co ha tilhold. Det vil også serveringskonsernet Fursetgruppen.

– Entra er stor eier på Tullin, og bygger både nytt og rehabiliterer eksisterende bygningsmasse. Vi er godt i gang med å videreutvikle Tullin til en levende bydel, med kontorbrukere, restauranter, kaféer og kultur, som vil gjøre området attraktivt for alle. Vi ønsket å finne en større, innovativ aktør som kunne utvikle bygulvet sammen med oss, og valget falt på Bjørn Tore Furset og hans Fursetgruppen, forteller utleiesjefen i Entra, Christian Winsnes Rustand.

 

Det nye næringsbygget på hjørnet mellom Universitetsgata og Pilestredet inviterer kontoransatte og Oslo-boere inn til sentrums nye myldreplass i Tullinkvartalet.

Et helt annerledes serveringskonsept

Furset og hans folk har i en årrekke bidratt sterkt til å nærmest forvandle Oslo til et restaurantmekka. Maaemo, Grand Café, Festningen Restaurant, Ekebergrestauranten, Ling Ling by Hakkasan og Pizza Crudo er bare noen av serveringsstedene som drives av Fursetgruppen – og flere skal det bli.

– Her har Entra gitt oss en unik sjanse til å bidra i et område som ikke har vært aktivert. Nå har vi en klar visjon om hvordan vi kan lede an bygulvsutviklingen på Tullin, som vi anser som ett av Oslos mest spennende områder, sier Bjørn Tores Furset.

Han forteller entusiastisk om planene som innebærer at det klassiske begrepet bedriftskantine forsvinner. Hos Furset i Tullinkvartalet skal det være full action i kjøkken og serveringssteder fra tidlig om morgen til sent på kveld. Og han innbyr til en langt mer sosial miks enn vi har sett noe annet sted.

– Tenk deg en vanlig kantine – den er åpen kanskje to timer per dag. Vårt sted blir åpent fra morgen til kveld, og vi skal holde et prisnivå som gjør det like attraktivt for jusstudenter, andre leietakere og forbipasserende på bytur. Dette er skikkelig delingsøkonomi på serveringsfronten, og for leietakerne skjer selvfølgelig betaling via byggets app, forteller han.

Han mener folk som jobber hardt og lange dager fortjener virkelig god mat, og det skal de få i Tullinkvartalet. Her blir det både frokostrestaurant med delikatesse, kantine, konferanseservering, after work, lokalt vannhull og brasseri.

 

Les mer om tilbudet og mulighetene i de ulike byggene i Tullinkvartalet:​
- St. Olavs plass 5
- Kristian Augusts gate 15
- Universitetsgata 7-9
- Rebel

Fursetgruppen kommer til å servere unike og smakfulle måltider fra morgen til kveld i Tullinkvartalet. Foto: Fursetgruppen.

Skrevet av: Entra 18.08.2020

Flere artikler

Viksjø-perlen på St. Olavs plass

En av de aller mest markante bygningene på Tullin er St. Olavs plass 5. Den ikoniske modernistbygningen i naturbetong, med sin triangulære form og rasterfasader, st...