Betongkolossen fra 1969 skal pusses fullstendig opp

De åtte etasjene skal stå ferdig til innflytting om drøyt halvannet år.

St Olavs Plass 5 i Oslo som ble bygd i 1969 skal totalrehabiliteres for å få inn ca. 1.000 arbeidsplasser. I tillegg skal det settes opp en bedriftsrestaurant, garderobefasiliteter, lager, innvendig sykkelparkering og rundt 30 parkeringsplasser.

Arbeidet starter rett over nyttår, ifølge en pressemelding.

Det er Skanska som skal utføre rehabiliteringen, som er deres andre i rekken i Entras satsning ved Tullin-kvartalet. Tvers over gaten er de allerede i gang med bygget Rebel, Entras kommende kompetanse-HUB på nesten 30.000 kvadratmeter.

- Hver etasje i St.Olavs Plass 5 er omtrent 1.800 kvadratmeter inkludert fellesareal. Totalt utgjør kontordelen omtrent 12.500 kvadratmeter og bygget får et totaltareal på ca. 16.500 kvadratmeter, heter det.

Hvor mye penger Entra skal bruke på dette prosjektet sies det ingenting om.

I tillegg til omfattende gjenbruk er ambisjonen å ha Breeam NOR Very Good som minimum i byggefasen og Breeam In Use Excellent som en standard for bruken. Dette er med på å oppgradere bygget til å møte dagens energikrav.

- Det skal gjøres smarte fasadegrep ved inngang, hjørner og baldakin og ved åpning av tette fasader skal det lykkes med å lette det monumentale bygget, mener Skanska.


Artikkelen ble først publisert på estatenyheter.no

Skrevet av: 01.03.2021

Flere artikler

Tullin lyser opp

På hjørnet av Universitetsgata og Pilestredet bygger Entra et nytt kontorbygg i Tullinkvartalet. Utsmykket med nyutviklede lysinstallasjoner både ute og inne står Uni...