Arkitektkontoret AART til Viksjø-bygget

AART architects har inngått leieavtale med Entra på cirka 800 kvadratmeter i det ikoniske «Erling Viksjø-bygget» på Tullin i Oslo sentrum. Avtalen som nå er inngått har en varighet på ti år, med planlagt overtagelse av lokalene på St. Olavs plass 5 i tredje kvartal 2022.

Kulturminnet på St. Olavs plass skal nå totalrehabiliteres, og det skal skapes arbeidsplasser for fremtiden i det ikoniske bygget. Det er planlagt at eiendommen vil være ferdigstilt og klar til bruk i tredje kvartal 2022.

- AART architects er veldig begeistret for rehabiliteringen av «Viksjø-bygget», og ser frem til videre prosess og samarbeid med Entra. Vi gleder oss til å flytte inn i lokaler som passer vår identitet og lidenskap for arkitektur og byutvikling, her får vi rom til å vokse og utvikle oss, uttaler Anders Strange, stiftende partner og daglig leder av Oslo kontoret til AART.

«Viksjø-bygget» på Tullin har totalt ni etasjer med mulighet for om lag 1 000 arbeidsplasser. Ved rehabiliteringen vil det bli etablert fleksible løsninger og individuelle tilpasninger i tett dialog med leietakerne. Leietakerne skal ha rom for å bygge bedriften og felleskapet, samtidig som lokalet kan bidra til å styrke kulturen, og identiteten til de ulike selskapene. Når avtalen med AART Architects nå er undertegnet, er utleiegraden for eiendommen oppe i 53 prosent.

- Vi er veldig fornøyde med at AART har valgt å inngå denne leiekontrakten med oss. Er det noen som virkelig passer inn i bygget så er det en aktør som vet å ta vare på historien samtidig som de evner å skape et moderne uttrykk gjennom sitt eget virke. Vi er ganske sikre på AART, som et internasjonalt arkitektkontor, vil finne seg god til rette i dette ikoniske kulturminne midt i Oslo Sentrum. Vi ser frem til å ønske dem velkommen til St. Olavs plass 5, sier direktør for marked og eiendomsutvikling Tore Bakken i Entra.

Tullin gjennomgår i disse dager en revitalisering hvor det foregår vesentlig byggevirksomhet. Mangfoldet i denne delen av Oslo sentrum skal dyrkes videre samtidig som de historiske linjene ivaretas på en god måte. Tullin er et viktig område i hovedstaden, og vil bidra til å skape liv i en sentral del av byen. Området som Entra utvikler og fornyer skal stå ferdig i løpet av 2022, og vil gi et levende byrom som inkluderer spisesteder, butikker og kulturarenaer, samtidig som behovene for moderne undervisnings- og kontorbygg.

Skrevet av: Entra 08.12.2020

Flere artikler

Viksjø-perlen på St. Olavs plass

En av de aller mest markante bygningene på Tullin er St. Olavs plass 5. Den ikoniske modernistbygningen i naturbetong, med sin triangulære form og rasterfasader, st...